Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Windows PowerShell – Automating Administration

28 juni, 2021 @ 00:00 - 7 december, 2021 @ 00:00

Kurskod M10961mod            4 dagar

Tid:           Datum finns på Cornerstone’s webb
Plats:         Live Online
Pris:           30 950 exkl. moms men subventioneras för medlemmar som betalar 26 308 kr exkl. moms. (digitalt kursmaterial ingår i kursavgiften)

Observera att:  
Anmälan görs på Cornerstone’s webb, länk här nedanför.
Fakturan kommer att skickas från Skelleftea Digitala Alliance.


På denna utbildning lär du dig grunderna i hur du använder PowerShell för administration och automatisering av Windows-baserade servrar. Kursen fokuserar primärt på Windows PowerShell kommandoradsverktyg och funktioner samt hur du effektivt med olika tekniker sätter samman dessa.

Du får med denna kurs kunskapsbasen till att kunna supportera flertalet Microsoft-produkter, såsom Windows Server, Windows 10, Exchange Server, SharePoint Server, SQL Server och System Center.

Lärdomar och mål
Efter kursen kan du hantera dina Windows-baserade servrar och automatisera dina dagliga administrativa uppgifter med PowerShell. Du kommer kunna skriva PowerShell snabbare och mer intuitivt med Integrated Scripting Environment (ISE).

Kursen är inte avsedd att vara en scripting- eller programmeringskurs, och innehåller endast grundläggande kunskaper inom scripting och programmering.

Målgrupp och förkunskaper
Kursen är avsedd för IT-proffs som vill använda Windows PowerShell för att automatisera administrativa uppgifter, med hjälp av Microsofts alla produkter som har stöd för PowerShell eller oberoende programvaruleverantörer (ISV) produkter som har stöd för Windows PowerShell.

Du som deltar på kursen förutsätts ha dessa förkunskaper:
·         Tidigare praktisk erfarenhet inom Windows Server- och Windows klient-hantering.
·         Erfarenhet av att installera och konfigurera Windows Server till en existerande Enterprise miljö, eller som enskild installation.
·         Kunskap och erfarenhet av konfigurering av nätverkskort, grundläggande AD-administration och disk-konfiguration.
·         Kunskap och praktisk erfarenhet av Windows Server klient är en fördel, men inte ett krav.

För att kunna få ut maximalt av kursen rekommenderar vi även att du har grundläggande scripting-kunskaper för PowerShell eller börjar med kursen PowerShell Fundamentals.

För att alltid hålla en hög kvalitet på våra teknikkurser använder vi både engelsk- och svensktalande experter som kursledare.

Kursmaterialet är på engelska, med detta innehåll >>>

 

Detaljer

Start:
28 juni, 2021 @ 00:00
Slutar:
7 december, 2021 @ 00:00