Skelleftea Digital Alliance - nyheter

Ny teknik i kommunens verksamheter – var med och påverka!

Nu har du möjlighet att göra din röst hörd och påverka utvecklingen av Skellefteå kommuns arbete med Artificiell Intelligens. Under kvällen bjuder vi på middag, föreställning av Unghästen, spännande samtal och föredrag med några av Europas ledande forskare inom AI-området.

Datum: Tisdag 13 september, drop in från 16:30. Programmet pågår mellan kl 17:00-19:00

Plats: Sara Kulturhus, Trappscenen

Anmälan: Fri entré. Anmälan krävs, via länk: Länk till annan webbplats.
Begränsat antal platser. Buffétallrik från restaurang på Wood Hotel ingår.

Att Artificiell Intelligens (AI) redan i dag är en del av mångas liv råder det inget tvivel om. Men hur införs ny teknik i offentliga verksamheter exempelvis inom vård och omsorg eller utbildning och arbetsmarknad utan att invånarna påverkas negativt? Skellefteå kommun har inlett ett samarbete med en forskargrupp på Umeå universitet som är världsledande inom metoder för att bedöma hur AI kan användas på ett etiskt och tillförlitligt sätt.

Länk till programutdrag >>>

Vi vill veta vad du tycker!
Under träffen får du chans att svara på frågor om din syn på AI. Du behöver inte ha någon förkunskap inom ämnet utan svaren från deltagarna samlas in av forskargruppen och utgör underlag för styrande dokument och krav på AI-lösningar som kommer beslutas av Skellefteå kommuns politiker.

Vissa punkter i programmet genomförs på engelska och andra på svenska. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor och diskutera på svenska.

Arrangör: Skellefteå kommun i samarbete med Umeå universitet
Kontaktperson: Linnea Wikman, linnea.wikman@skelleftea.se