Skelleftea Digital Alliance - nyheter

NUITEQ:s VD vinner prestigefyllt pionjärpris 2021

Skellefteå den 6 oktober 2021 – NUITEQ® meddelade idag att dess VD och medgrundare Harry van der Veen har tilldelats det prestigefyllda Kung Carl XVI Gustafs-priset Årets Nybyggare – Årets pionjär 2021 – Region Nordsverige.

Utmärkelsen, som delas ut av Stiftelsen Internationella Företagare i Sverige (IFS), är en av Sveriges mest hedervärda utmärkelser för företagare med utländsk bakgrund.
Priset har delats ut sedan 1999 och hans majestät kung Carl XVI Gustaf är beskyddare av priset. Tävlingen genomförs på regional och nationell nivå. En valberedning i fem regioner och en nationell kommitté bedömer företagare med utländsk bakgrund enligt kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategiskt fokus, påverkan på omvärlden, personligt inflytande och innovation. Det är ett pris som delas ut årligen till entreprenörer med utländsk bakgrund som lyckats övervinna alla hinder och startat och utvecklat ett företag.

Förutom att lyfta fram företagsamma individer med invandrarbakgrund kommer priset också att försöka bryta den bild många har av invandrarnas företagande.

Syftet med utmärkelsen är att få omvärlden att förstå de speciella omständigheter som gäller för många invandrare som kan erbjuda företag som en försörjningsmodell. Med utmärkelsen vill IFS inte bara hedra duktiga svenska entreprenörer med utländsk bakgrund, utan också belysa de speciella svårigheter som dessa företagare kan ställas inför.

Juryns motivering:
”Här har vi en karismatisk entreprenör som grundade företaget vid 25 års ålder. Innovationsnivån är hög med den skickliga tekniken och den skapar stark tillväxt. Företaget har uppmärksammats för sin framgång internationellt och har kunder i mer än sjuttio länder. De erbjuder pedagogisk utveckling runt om i världen och gör lärandet mer engagerande både i klassrummet, på arbetsplatsen och på distans. Grundarens motto är lätt smittsamt,”en dag utan skratt är en dag bortkastad”.


Jag är ödmjuk, stolt och tacksam över att ha fått detta prestigefyllda pris. Det är ett fantastiskt erkännande av det hårda arbete, engagemang och passion som alla på NUITEQ har lagt ner i verksamheten genom åren. Jag vill tacka alla våra anställda, kunder och partners för att de har bidragit till vår framgång, för utan dem skulle vi aldrig ha haft möjlighet för oss att vinna denna utmärkelse. Detta pris kommer för alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta, på grund av min kärlek till den svenska kungafamiljen och min uppskattning för Sverige.

 

Harry_square_small
Harry van der Veen
VD och medgrundare
NUITEQ

Harry kommer att representera Den norrländska regionen i finalen, som tävlar med fyra andra regioner, den 17 november på Stockholms slott, där kungen delar ut det nationella priset för ”Årets Nybyggare 2021”.

författare
Alina Chioran
Marknadschef, NUITEQ®