MerIT-pristagare 2005

MerIT-priset: North Kingdom, grundarna Roger Stighäll och Robert Lindström tog emot priset.
Juryns motivering: ”Två grabbar åkte till USA och utbildade sig. De kom hem med en amerikansk mentalitet och efter ett tag startade ett eget företag som snabbt fick ett världsrykte. Företaget är inte stort men har ett stort nätverk som gör att det tar på sig stora produktioner för Vodaphone, Toyota, GM, Nicorette m.fl.
De ser Skellefteå som en ort med perfekta förutsättningar med låga startkostnader och ett stort nätverk av småföretag”.

Årets IT-personlighet: Göran Eriksson, Mobile City. Tyvärr hade Göran hunnit smita från Galan innan prisutdelningen. Så han fanns bara med på bild och per telefon.
Juryns motivering: ”Mer än 80 artiklar i pressen 2003 och 2004. En sökning på personens namn och Skellefteå i AltaVista efter artiklar skrivna under 2004 ger 370 000 träffar. Årets IT-personlighet har satt Skellefteå på världskartan när det gäller trådlös kommunikation.

Bästa IT-examensarbete: Robin Olofsson för sitt examensarbete ”Bildmodifieringsprogram: för att enkelt kunna skapa interaktiv reservdelshantering.”
Examensarbetet visar på ett väl och grundligt genomfört arbete både i form av förstudie, det praktiska genomförandet såväl som i rapportform.
Examensarbetaren har haft en förmåga att läsa mellan raderna och lätt förstå vad som skulle göras.
Arbetet har lyft Cidemas produkt och idag förs förhandlingar med två stora företag om avtal.