Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkommen till Python-labb i projekt DIHS!

4 juni, 2019 @ 12:00 - 17:00

Tid, plats och anmälan Skellefteå
Tid och plats i Skellefteå är:
4 juni på Scandic hotell kl 12-17

Pris och andra villkor
Deltagandet är kostnadsfritt. Projektet bjuder på en enkel lunch innan vi startar. Men du inte dyker upp eller inte avanmäler dig senast 48 timmar innan start kan du komma att faktureras 500 kr.
Det är fritt fram att överlåta en plats till en kollega eller någon annan som deltar i ditt ställe om du får förhinder. Region Västerbotten har jämställdhets- och mångfaldsmål så vi vill vara tydliga med att vi välkomnar deltagande av kvinnor och personer med annan bakgrund än svensk.


Här kommer en inbjudan till den tredje av de labbar som rör Artificiell Intelligens och som hålls av projekt DIHS innan sommaren. Det är m a o två olika  labbar som äger rum i juni, dels denna labb kring Python, dels den labb om bildigenkänning där information gått ut tidigare.

Denna labb kretsar som sagt kring kring språket Python vilket får sägas vara det allra vanligaste språket i AI-sammanhang.  Målgruppen är personer med någon slags utvecklarerfarenhet samt framförallt ett intresse för Artificiell Intelligens. Du är välkommen oavsett om du har en anställning, är student eller helt enkelt är intresserad av detta område.

Du bör ta med dig en egen dator eller ta med en kompis som har en dator med sig. Labbarna kommer att köras i en molnlösning men det är också möjligt att köra labbarna i en egen miljö på den egna datorn ifall du skapat/skapar en sådan.

Syfte och innehåll
Labben genomförs av Simon Johansson, Sogeti AB.

Syftet med denna labb är att du ska lära dig grunder i Python. Python är ett programspråk som mycket ofta används för att jobba med AI-lösningar. Python kommer också att användas i alla labbar som genomförs av projekt DIHS. Du kommer att få genomgångar av språkets centrala koncept, jobba praktiskt med språket i en notebook och få tips, råd och förklaringar av en erfaren Pythonutvecklare under en eftermiddag.

Under Introduktionslabben i Python och Neurala Nät kommer vi att börja med att lära ut grunderna i Python så att alla får förutsättningarna att gå vidare att göra de tre praktiska laborationerna. I teoridelen kommer jag även gå igenom grunder inom neurala nät och hur människor och datorer skiljer sig i sin problemlösning.

Laborationen kommer att bestå av tre olika dataset att jobba med under labben:
– Ett klassiskt klassificeringsproblem av tre olika typer av Irisar (Liljor).
– Medicinsk laboration där vi bygger ett neuralt nät för att diagnostisera vilken typ av tumör som en person har.
– Användning av ESAs satellitbilder från Sentinel-2 och naturvårdsverkets nationellt marktäckedata (NMD) för att klassificera marktyp.

Laborationerna är upplagda på ett pedagogiskt sätt där deltagarna uppmanas att reflektera över resultaten och på så sätt få bättre förståelse för metoderna.

Sista anmälningsdag är den 29 maj kl 12:00

Anmälningslänk Skellefteå.

Sprid gärna detta mail till de du tror kan vara intresserade.

Detaljer

Datum:
4 juni, 2019
Tid:
12:00 - 17:00

Arrangör

Region Västerbotten
Telefon:
+46 70-349 76 31
E-post:
thomas.kvist@regionvasterbotten.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Scandic Hotell
Kanalgatan 75
Skellefteå, 931 78 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0910-75 24 00