Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Labb Reinforcement Learning

5 maj, 2020 @ 12:00 - 17:00

Denna labb kommer att genomföras av Kalle Prorok, som till vardags bl a ger kurser i robotik, system för autonoma fordon mm.
Syftet med denna labb är att du ska jobba praktiskt med Reinforcement Learning.

Tid:  5 Maj 2020 kl 12:00-17:00
Plats: Scandic hotell

Pris och andra villkor

Vi inleder med lunch i lokalen (matig smörgås/sallad) kl 12:00 och startar med presentationer kl 12:30

Antalet platser är begränsat till 15 personer per labb och ort.
Anmäl endast en person per formulär

Deltagandet är kostnadsfritt men en avgift på 500 kr kan faktureras vid utebliven eller sen (avboka minst 48 tim före) avbokning. Avboka genom att maila till thomas.kvist@regionvasterbotten.se

Reinforcement Learning, är en fascinerande form av AI AI där datorn lär sig genom att experimentera/utforska sin omgivning – detta innebär att ny kunskap kan hittas; det behövs ingen lärare, metoderna drivs av beröm som återkoppling och har bl a skapat program som vunnit över människor i spel som Go, Poker och Starcraft.

Dessa algoritmer finns i många varianter och vi ska titta speciellt på Q-learning och det aktuella och inom industrin vanliga Proximal Policy Optimization (PPO). Laborationen kommer först handla om det klassiska Cart-Pole, dvs låta datorn lära sig att balansera en pinne på en vagn genom att experimentera och de följande uppgifterna kommer handla om fordon och trafik men är förstås användbara inom helt andra applikationer.

Vi kommer använda Python och Googles Colaboratory med tillhörande bibliotek, mest troligt Keras under Tensorflow 2 men det kan också bli Pytorch beroende på hur den dagsaktuella situationen ser ut.

Ett exempel där man använt RL för att träna en avatar att göra poäng i basket finns här: https://blog.tensorflow.org/2018/07/tf-jam-shooting-hoops-with-machine-learning.html

Region Västerbotten vill öka jämställdhet och inkludering i vår region och välkomnar särskilt kvinnor och personer födda utanför Sverige att delta för att skapa en bra balans bland deltagarna. Använd gärna ditt kontaktnät för att bidra till detta mål.

Sprid gärna inbjudan till andra du tror kan vara intresserade.

OBS! SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 29 April KL 12:00

Anmälningslänk Skellefteå

Dessa labbar sker inom ramen för projekt DIHS. Projektet finansieras av Vinnova, Region Västerbotten, Skellefteå kommun och A3.

Arrangör

Plats

Scandic Hotell
Kanalgatan 75
Skellefteå, 931 78 Sverige
+ Google Map
Telefon
0910-75 24 00