Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Labb 3 – Grundläggande Natural Language Processing (NLP)

27 augusti, 2019 @ 12:00 - 17:00

Tid: 27 Augusti 2019 kl 12:00-17:00
Plats: Hotell Scandic, Kanalgatan 75

Pris och andra villkor

Vi inleder med lunch i lokalen (matig smörgås/sallad) och startar med presentationer kl 12:30

Antalet platser är begränsat till 20 personer per labb och ort.
Anmäl endast en person per formulär

Deltagandet är kostnadsfritt men en avgift på 500 kr kan faktureras vid utebliven eller sen (avboka minst 48 tim före) avbokning. Avboka genom att maila till thomas.kvist@regionvasterbotten.se

Funktionen för automatiska svarskvitton tycks krångla. Du ska få ett kvitto vid anmälan och om anmälan inte gått igenom pga av att tiden gått ut eller att platserna är slut ska ett meddelande om detta skickas automatiskt. Får du inget mail av endera sorten, kolla i skäpposten och om inget finns där – maila mig så kollar jag om anmälan kommit in.


Denna labb kommer att genomföras av Kalle Prorok som förutom att drive en enskild firma är verksam på Institutionen för Tillämpad Fysik vid Umeå universitet.Syftet med denna labb är att du ska lära dig grunder i analys av texter och dra slutsatser utifrån den analys av texten som gjorts med hjälp av AI/ML-tekniker. NLP är något som bl a används för att analysera inlägg på sociala medier för att fånga trender kring åsikter mm men kan också användas för att automatisk skapa sammandrag av längre texter, användas i chatbottar och mycket annat.

Innehållet som planeras är detta:

1. Grundläggande koncept inom NLP
2. Kort beskrivning av NLP som en service hos t ex Microsoft och andra
3. Demo av en chatbot
4. Minst en labb där man i en Jupyter Notebook kan jobba med NLP

Du kommer att labba på din egen dator, antingen i en egen miljö du satt upp eller på en molntjänst du själv väljer, t ex Google Colab.

Du bör ha grundläggande kunskaper i kodning. Vi kommer att använda oss av Python 3.6.8 med ett antal tilläggsbibliotek och Tensorflow 2. Labbarna kommer att köras i en Jupyter Notebook.

Region Västerbotten vill öka jämställdhet och inkludering i vår region och välkomnar särskilt kvinnor och personer födda utanför Sverige att delta för att skapa en bra balans bland deltagarna.

Sprid gärna inbjudan till andra du tror kan vara intresserade.

OBS! SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 16 Augusti KL 12:00

Anmälningslänk Skellefteå

Dessa labbar sker inom ramen för projekt DIHS. Projektet finansieras av Vinnova, Region Västerbotten, Skellefteå kommun och A3.

Arrangör

Plats

Scandic Hotell
Kanalgatan 75
Skellefteå, 931 78 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0910-75 24 00